Bierbrouwerijen met een proeflokaal in Amsterdam

 
Booking.com

Bier drinken we zijn er met z’n allen dol op, maar dan wel het liefste van lokale micro bierbrouwers. Komt dat even goed uit dat er steeds meer Amsterdamse bierbrouwerijen en bierbrouwers zijn om uit te kiezen.

Bierbrouwerij met bierproeflokaal

En een aantal bierbrouwerijen in Amsterdam maakt het voor bierliefhebbers nóg ietsjes chiller om hun cold ones achterover te tikken, ze hebben een bierproeflokaal zodat je wel heel erg dichtbij de bron kunt bieren. Zie hieronder acht Amsterdamse bierbrouwerijen met proeflokaal (in totaal tien stuks) waar je bier kunt proeven.

Brouwerij De Prael

De Prael brouwt bier zoals ze jaaaaaren geleden al deden. De bierbrouwerij zit in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de gracht waar vroeger de bierkaai (de plek waar de vaten met bier werden gelost). Hoe toepasselijk? Je kunt een rondleiding krijgen in de kleine brouwerij, bier kopen in de bierwinkel of een biertje drinken (met bitterballen!) in het proeflokaal.

Brouwerij De Prael

De Prael
Oudezijds Armsteeg 26
Bierbrouwerij Amsterdam Centrum
Bekijk de website

En vanaf aanstaande donderdag kun je ook terecht bij hun nieuwe proeflokaal in de Houthavens. Binnenkort gaan ze er ook bier brouwen bij deze tweede brouwerij.

De Prael Houthavens
Nieuwe Hemweg 2
Bierbrouwerij Amsterdam West
Bekijk de website

Butcher’s Tears

Verstopt achter het Haarlemmermeerstation vind je de brouwerij en tasting room van Butcher’s Tears. Van woensdag tot en met zondag kun je hier proeven van hun stouts, I.P.A.’s, pale ale’s en meer.

Butcher’s Tears
Karperweg 46
Bierbrouwerij Amsterdam Zuid
Bekijk de website

Brouwerij Troost

Inmiddels heeft Brouwerij Troost alweer twee locaties: Hun eerste in een voormalig klooster in de Pijp (waar ze ook experimenteren met bier) en de tweede vind je op het Westergasterrein. Iedere zaterdagmiddag kun je aansluiten voor een rondleiding en meer te weten komen over hoe ze bierbrouwen. Wil je liever gewoon bier drinken? In de brewpub kun je goudgele pret cilinders achterover slaan met als uitzicht de grote biertanken. Beide bierbrouwerijen hebben een terras, maar die van Brouwerij Troost Westerpark is lekker beschut en lekker ruim.

Brouwerij Troost Amsterdam Westergas

Brouwerij Troost De Pijp
Cornelis Troostplein
Bierbrouwerij Amsterdam De Pijp
Meer info

Brouwerij Troost Westerpark
Pazzanistraat 25-27
Bierbrouwerij Westerpark
Meer info

Brouwerij De 7 Deugden

Voor een apart speciaalbier zit je bij De 7 Deugden in Amsterdam West goed. Dus geen flinke doordrinkers, maar bier om in alle chillness van te genieten. Zelf noemen ze het genietbier. Plof neer in het proeflokaal met een lekker speciaal biertje, kaasje erbij en je hoeft voorlopig nergens meer heen.

Brouwerij De 7 Deugden
Osdorperweg 578 Achter
Bierbrouwerij Amsterdam West
Meer info

Brouwerij ‘t IJ

De bierbrouwerij bij de molen, wie kent hem niet? Brouwerij ‘t IJ is niet meer weg te denken uit Amsterdam. Vooral op het terras is het wel heel erg gezellig bier drinken. Ik ben fan van hun proeverij van al hun biertjes.

Brouwerij 't IJ in Amsterdam Oost brouwt haar eigen bier en je kunt van hun biertjes proeven op het terras

Brouwerij ‘t IJ
Funenkade 7
Brouwerij Amsterdam Oost
Meer info

Bruut Brouwcafé

In het oude Insulindehuisje op het Cruquiuseiland in Amsterdam Oost vind je dit brouwcafé van Bruut bier. Ver weg van alles kun je hier biertjes proeven. Zomers op het terras en ‘s winters droog en warm binnen.

Bruut Brouwcafé
Cruquiusweg 83 D
Amsterdam Oost
Website

De Bierfabriek

Het allerleukste is het als je bij De Bierfabriek een tafeltje met je eigen tap kunt krijgen. Terwijl je je bierpul vult met het heilige goud kun je aan lekker kippetje van het spit of frietjes knabbelen. Neem ook eens een kijkje in het biercafé achterin. Hij zit een beetje verborgen, maar het is er haast nog gezelliger dan in het hoofdgebouw van De Bierfabriek.

Bierfabriek Amsterdam

De Bierfabriek
Nes 67
Brouwerij Amsterdam Centrum
Meer info

De Bekeerde Suster

Het bierproeflokaal van De Bekeerde Suster is tegelijkertijd ook een café-restaurant met een stoombierbrouwerij waar de biertjes worden gebrouwen.

De Bekeerde Suster
Kloveniersburgwal 6
Brouwerij Amsterdam Centrum
Meer info

Oedipus Brewing

Bij deze funky bierbrouwerij in Noord is het altijd beregezellig. Oedipus Brewing schenkt hun zelf gebrouwen biertjes en The Beef Chief zorgt voor burgers om je vingers bij af te likken. Dikke vette bonus: Het terras van de taproom.

Oedipus brouwerij Amsterdam

Oedipus Brewing
Gedempt Hamerkanaal 85
Bierbrouwerij Amsterdam Noord
Meer info

Amsterdamse bierbrouwers

Natuurlijk zijn er ook andere bierbrouwers in Amsterdam, welgeteld 30! Deze bierbrouwers maken biertjes die je in restaurants, bars, cafés, events, festivals en (bier)winkels kunt scoren. Vooralsnog hebben ze geen eigen bierbrouwerij of bierproeflokaal, maar wat niet is kan nog komen.

Uh oh, ben ik toch nog je favo Amsterdamse bierbrouwer vergeten? Let me know en wie weet voeg ik em toe.

Translate»
Lees vorig bericht:
Par Hasard Frietzaak Amsterdam west
Beste frietbakker nu ook in Amsterdam Oud-West

 Par Hasard fans die in West wonen hoeven voortaan niet meer naar de Ceintuurbaan Read more

Sluiten