De beste pizza van Amsterdam eet je hier

 
Booking.com

Op het moment dat ik mijn tanden in de pizza van LaLotta Pizzabar Amsterdam zet weet ik het, dit is de beste pizza van Amsterdam. Man oh man wat is deze pizza niet te doen lekker. Die bodem is insane, maar ook de topping is mindblowing. Niet zo gek als je weet dat to die for pizzabodems maken hun thing is. Sterker nog, LaLotta geeft zelfs workshops en opleidingen. En prijzen winnen voor hun pizza’s is hun ook niet vreemd.

Reserveer hier een tafel bij LaLotta Pizzabar Amsterdam

De LaLotta pizzabodem

Wat hun pizzabodem zo awesome maakt? De pizzabakkers van LaLotta maken het pizzadeeg op een traditionele Napolitaanse en Romaanse manier van de hele graankorrel. Hierdoor is het deeg niet alleen tastier, maar ook gezonder want het zit boordevol voedingsstoffen die goed voor je zijn. Het resultaat: Een superknapperige bodem van buiten die lekker chewy van binnen is. Waar ik weleens de pizzakorst laat liggen, heb ik hem hier he-le-maal opgepeuzeld. Yup tot aan de laatste kruimel.

restaurant-la-lotta-amsterdam-oost

Om alvast je stevige trek te stillen kun je ook bruschetta bestellen, lekker om met z’n allen van te snoepen.

la-lotta-italiaans-amsterdam-bruschetta

Mijn favo pizza is toch wel de boscaiola, een pizza dat getopt is met mozzarella, oesterzwammen, pancetta en truffelolie. Wat een feest is deze pizza.

LaLotta pizza Amsterdam Italiaan restaurant

Ik wist ook een stuk te veroveren van de primavera (met stracchino, gegrilde asperges, peultjes, lente erwtjes, pecorino sardo, dille en citroen) en de ai funghi (met mozzarella, gorgonzola picante, baby spinazie, gevulde portobello en oesterzwammen), maar ondanks dat ze beiden erg goed weghappen is de boscaiola by far my favourite.

la-lotta-pizza-amsterdam-pizzeria

Dus hoppa mijn nieuwe favo pizza place heb ik gevonden. Met pizza’s waar ik af en toe nog van droom zo fijn zijn ze. Wat ik wel heel erg jammer vond aan LaLotta Pizzabar is dat hoe gezellig druk het was toen we om half negen binnenwandelden, hoe doods de sfeer werd toen wij om tien uur de laatste gasten waren die nog aan een wijntje zaten te nippen. Maar ik kan je verzekeren dat het hart van iedere pizza freak sneller gaat kloppen van deze Italiaanse delicatessen.


LaLotta Pizzabar Amsterdam
Weesperzijde 42A
Amsterdam Oost
Drinks | dinner

Bekijk de website

Bekijk het menu van LaLotta Pizzabar Amsterdam

Openingstijden:
Zondag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 23.00 uur

Fout: een marker met het ID 282 bestaat niet!
Translate»
Lees vorig bericht:
Al Ninen Traiteur Kerstdiner
5 euro korting op Al Ninen Kerstmenu

 Denk je aan Italiaans, dan denk je aan Al Ninèn, deze traiteur op de Westerstraat tovert de meest delish Italiaanse lekkernijen...

Sluiten