Hawaiiaanse spot Hula Hula is het jongere zusje van de Chin Chin Club.
Stilletjes zijn ze open en wordt de gerechten en de cocktails getest op vrienden, familie en anderen. Gisterenavond mocht ik aanschuiven om een proeverij van wat er gaat komen mee te maken.
Sta je bij de entree dan denk je oh het is niet zo heel erg groot, maar eenmaal binnen ontdek je dat het pand ontzettend diep is en heel erg ver doorloopt en zelfs nog een tweede verdieping heeft!
Een ding waar de mannen achter Hula Hula erg goed in zijn is een concept neer zetten. Hula Hula moet je het gevoel geven dat je verdwaald bent geraakt in Hawaii en dat is ze goed gelukt. Maskers, zwierige takken, bamboe lambrisering. Alles wel met een chic randje want de wandlampen zijn goudkleurig, er staan marmeren tafels en op sommige tafels ligt wit linnen.
Halverwege het pand is de grote bar waar je wel heel erg fijn aan kunt hangen met een gemixt drankje.
Persoonlijk vind ik de zaak achterin het mooist. De zachte banken met roze bekleding, de grote ronde lampen van riet, de hoge palm en geweven stoelen in combinatie met de felgele jaren 80 stoeltjes. Wow, het interieur van Hula Hula is niet normaal tof.
Island food bij Hula Hula
En natuurlijk kun je bij Hula Hula ook een vorkje prikken. Hawaii is natuurlijk een eiland en er was ooit nog niet zo heel erg veel, maar de Hawaiiaanse keuken heeft invloeden van verschillende keukens gehad. Van de Japanners (die de bentobox meebrachten dat uiteindelijk de poké is geworden), Chinezen etc. En dat is wat je ook terug gaat proeven als je bij Hula Hula eet. Ze zitten nu nog in de test fase dus we kregen een proeverij en naar aanleiding van de feedback van hun gasten zullen ze uiteindelijk hun kaart samen stellen.
Hoe cute is dit mini pizza’tje? En het kleine doosje waarin het gepresenteerd wordt is om op te vreten zo schattig. Het deeg dat eigenlijk een gefrituurde bao is was iets aan de taaie kant, maar wel een grappige amuse.
Ik vind de opmaak van dit bord bijzonder fraai. En de hamachi heeft een mooi pittig buitenkantje. Verder een interessante smaakcombinatie. Ja een fijn gerechtje.
De buikspek ziet er ook mooi uit. Het vlees is mooi gegaard en verder niet te heftig op smaak gebracht. Een lekkere bite zo.
Oh yes pulpo! Hij is mooi mals en goed op smaak gebracht en combineert erg mooi met de mousse van gerookte paprika en chorizo olie. De koolrabi en polenta passen er wat mij betreft niet bij qua smaak, dus die mogen ze van mij weglaten. Dat was mijn feedback aan de chef. Less is more!
Hula Hula cocktails
Als je één ding in ieder geval niet mag missen als je bij Hula Hula bent is het wel hun cocktails want die zijn nicer dan nice. Ik had de frozen banana daiquiri en de painkiller en beiden waren fantastisch. Niet te zoet, de smaken mooi in balans en ook instant een island vibe.
Deze nieuwe tropische tent gaat 5 juli officieel open. Ga eens langs en je zult je ogen uitkijken want deze tent is bijzonder cool ingericht. Cocktailtje erbij en wat om op te knabbelen en je hebt een te gekke tropische avond bij Hula Hula.
Hula Hula
Lijnbaansgracht 161
Amsterdam Centrum
Drinks | diner | dansen
Openingstijden Hula Hula:
Volgen snel
[mapsmarker marker=”166″]
Tags: nieuwe Hawaiiaanse bar restaurant op de Lijnbaansgracht in Amsterdam Centrum | mannen achter de Chin Chin Club openen Hula Hula |tropische bar restaurant Amsterdam | cocktails drinken en island food eten bij Hula Hula in Amsterdam Centrum | opening van een nieuwe tropische hotspot