12 nieuwe Asian foodspots voor op je foodbucketlist

 
Booking.com

Aziatische restaurants in Amsterdam ik kan er geen genoeg van krijgen en er lijken er steeds meer op te duiken in Amsterdam. In het centrum, in Amsterdam Oost, in Amsterdam West…tegenwoordig kun je overal je hunger naar Asian food stillen. En het fijne is dat de nieuwe Asian food spots vaak kleine bites en dishes hebben zodat je lekker kunt delen met je foodie friends. Want Aziatisch eten hoor je natuurlijk gewoon te delen.

Nieuwe en hippe Aziatische restaurants

En voor een Oosterse hap hoef je tegenwoordig echt niet meer in ongezellige TL-verlichting zitten, want Aziatische restaurants worden steeds funkier en sfeervoller. Hoppa hierbij twaalf must try Aziatische restaurants.

Ramen noodle Amsterdam Cha House restaurant

Cha House

Restaurant Cha House op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost is een funky relaxte Aziatisch restaurant waar niet moeilijk hip wordt gedaan. Je kunt hier kiezen uit sushi, dim sum, ramen noodlesoep of daily specials. Extra fijn: Alles is vers en huisgemaakt.
Meer over Cha House

DUM DUM Palace

Laat je niet misleiden door de locatie, want restaurant DUM DUM Palace zit misschien dan wel op toeristische Zeedijk, maar binnen kun je je installeren tussen een chille crowd die net zoals jij komen voor een lekkere Asian snack. Must try: Patatje rendang en sweet ‘n sticky chicken wings. Mjam!
Meer over DUM DUM Palace

Authentiek Chinees dim summen doe je bij Sea Palace.

Sen Viet

Op het oog zijn er gezelligere restaurants op de Amstelveenseweg, maar pop ook even binnen bij Vietnamees restaurant Sen Viet als je te porren bent voor een yummy phò of ander Vietnamees eten.
Meer over Sen Viet

Onigiri Ya Japans Amsterdam

Onigiri YA!

Een onigiri is voor Japanners wat een boterham met kaas is voor Nederlanders. Deze piramidevormige rijstpakketjes worden gevuld met allerlei yummie dingen zoals zalm, kip, tonijn, veggies en meer en worden bijna dagelijks gegeten in Japan. En nu vind je ook een onigiri shop op de Ferdinand Bolstraat in de Pijp. Onigiri YA! heet deze te cute winkeltje en de vitrine is naast tasty onigiri’s ook gevuld met andere coole Japanse bites ‘n stuff. De eigenaar maakt de hele dag door de rijstbaaltjes vers in het kleine keukentje achterin welke je ter plekke aan de kleine tafeltjes kunt oppeuzelen met een hete kom miso soep. Meenemen kan natuurlijk ook.
Meer over Onigiri YA!

Bo Nam Amsterdam restaurant

Bo Nam

Bij de meeste Vietnamese restaurants heb je toch snel de neiging om even snel wat te happen, maar restaurant Bo Nam is zo fancy en zit je zo comfy dat je met gemak hier uren kunt blijven zitten en steeds wat lekkers van de kaart kiest om te nom nomen. Wat te nemen? Ik vond de carpaccio to die for, dus wat mij betreft zeker die proberen.
Meer over Bo Nam

Adam Siam restaurant Amsterdam

Adam & Siam

Hun no name cookie is niet te doen lekker, maar er staan nog meer to die for dishes op de kaart van restaurant Adam & Siam op het Rokin. Bij deze arty hotspot kun je tasty Thai food happen, maar je vindt er ook Westerse gerechten op de kaart.
Meer over Adam & Siam

Seoul Food Korean dumplings

Seoul Food

Bij Seoul Food heb ik altijd een beetje last van keuzestress. Er is zoveel lekker Koreaans food om uit te kiezen. En het leuke is dat het iedere keer weer een verrassing is wat ze in de vitrine hebben liggen. Genoeg reden dus om af en toe even binnen te vallen voor een lekkere Koreaanse hap. Aan de lange tafel achterin kun je je K-food op peuzelen. Natuurlijk kun je je hap ook meenemen.
Meer over Seoul Food

Sushilee Amsterdam

Sushilee

Denk je aan betaalbaar te yum sushi eten, dan denk je aan Sushilee op de Zuidas. De Japanse bites zijn niet te filmen lekker en heerlijk vers. Het lichte en stoere interieur doet een beetje Londens aan. Zin in wat warms? Ze hebben ook ramen noodles en tasty skewers.
Meer over Sushilee

Bar Sue Korean Food Amsterdam

Bar Sue

Bar Sue in Amsterdam Oost is een Aziatisch restaurant dat net een paar dagen open is. Bij deze mooi ingerichte food spot kun je kiezen uit verschillende Sue bowls (met kip, zalm and more), een kimchi burger happen of je tegoed doen aan de andere kleine bites of grote Asian dishes.
Meer over Bar Sue

Bar Mowgli

Of je nou zin hebt in een Thai beef salad of liever een steamed bun met pork belly in je handen hebt, bij Bar Mowgli op het Beukenplein in Amsterdam Oost is het een fusion van allerlei Aziatische keukens. Zo kun je er ook aanschuiven voor een kom ramen noodles of een Indian curry plateau.
Meer over Bar Mowgli

The Bao Kitchen Justin Brown Amsterdam

The Bao Kitchen

Het nieuwe pop-up restaurant The Bao Kitchen van de Britse chef Justin Brown is vanaf volgende week donderdag AAN. Iedere donderdag en vrijdag kun je bij deze tijdelijke foodspot je tanden zetten in Taiwanese boa buns met de meest uiteenlopende toppings en Taiwanese dishes.
Meer over The Bao Kitchen

Café AMOI

Indonesisch eten in een über stylish setting? Ja het kan! Bij Café AMOI op de Kinkerstraat! Terwijl je lekker onderuit gezakt zit met een cocktail binnen handbereik kun je hier lekker snoepen van de Indo snacks.
Meer over Café AMOI

Niet nieuw in Amsterdam, maar wel een spot waar je te gek sushi eet: Izakaya

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Sue Korean Food Amsterdam
Bar Sue Asian bites en dishes walhalla in Oost

 Huub huub huub Koreaans restaurant Yokiyo is vanaf nu Bar Sue. Deze Koreaanse spot verhuisde vanaf de Wallen naar de hoek...

Sluiten