Het Amsterdamse Proeflokaal viert de lente met asperges en lamsvlees

 
Booking.com

De lente heeft vele voordelen: Je kunt eindelijk na die lange winter (en man oh man wat duurde hij dit jaar lang) weer buiten zitten, het ruikt overal heerlijk naar bloemetjes en vers gras, de blote benen en armen krijgen eindelijk weer wat frisse lucht en zon én in het voorjaar kunnen we weer kauwen op asperges! Ja ja, want in deze maanden floreert het witte goud en ik zet daar gewillig mijn tanden in. Dus toen Het Amsterdamse Proeflokaal mij vroeg of ik hun nieuwe menu met asperges en lamsvlees wilde testen hoefde ik niet lang na te denken. Ik trommelde acht van mijn favoriete foodbloggers op en samen doken we het Foodlab van hét proeflokaal van Amsterdam in.

Chillen bij Het Amsterdamse Proeflokaal

Ik ben regelmatig bij Het Amsterdamse Proeflokaal aan het Stadionplein te vinden. Het chille aan deze spot is dat er zoveel verschillende hoekjes met ieder hun eigen karakter en sfeer zijn om in te verdwijnen. Zo confisqueer ik met alle liefde de Chesterfield bank in de bar. Vanuit die hoek kun je lekker spieken naar de andere gasten terwijl je nipt van een kop koffie, wijntje, cocktail of een ander natje van je keuze. Maar ik hang ook met alle liefde aan de visbar. Al dat verse lekkers uit de zee op ijs blijft me toch intrigeren. Een bubbeltje met wat lekkers te snacken erbij en ik hang voorlopig nog goed. Carnivoren zullen aan hun trekken komen achterin de zaak, want daar vindt de bereiding van stoere stukken vlees plaats. De sfeer in het grill & bbq gedeelte is ook een tikkie stoerder dan de côte d’azur stemming in de visbar. En als je denkt dat je dan wel alles hebt gezien van Het Amsterdamse Proeflokaal heb je het mis. Want er is nog een giga leestafel waar je heerlijk op je laptop kunt wegtikken, er is een groot terras waar je met zo’n 200 man kunt terrashangen en aan de picknicktafels a.k.a. de proeftafels kun je met al je vrienden plaatsnemen om van allerlei lekkers van de kaart te proeven.

Lam en asperges eten in het Foodlab

Ho wacht er is nóg meer! Middenin de zaak tref je een gigantische trap aan en deze trap leidt naar het wijnproeflokaal, de bierhemel, een productiekeuken (waar ROC leerlingen praktijkervaring opdoen), een vergaderzaal en het Foodlab. En dit lab is waar ik vandaag met acht van mijn favo foodbloggers induik.

Zoals de naam al doet vermoeden is het Foodlab de plek waar mooie ideeën ontstaan en ook nog eens leiden tot prachtige food creaties. Vandaag mogen wij proeven van de nieuwste aspergegerechten en lamsgerechten en onze mening geven. We krijgen zelfs een klembord waarop we onze bevindingen, tips etc mogen noteren.

Chefs Ricky en Richard hebben drie kleine gerechten met verschillende bereidingen van asperge voor ons gemaakt en dat ziet er zo uit:

 

Nice to Meat Masterclass lam uitbenen

Speciaal voor het thema lam komt Jeroen Kistemaker van Nice to Meat ons een demo geven hoe je een heel lam uitbeent.

Oh en sommelier Maarten loopt er tussendoor om onze glazen te vullen en om ons te trakteren op een waanzinnige wijnspijservaring.

En daarna mogen we proeven van het lamsvlees. Het is zo mals dat sommige stukken gewoon op je tong smelten. Van mij mag de jus iets minder zout en keer tien qua hoeveelheid. Aha dat schrijf ik even op op mijn feedbacksheet.

Het Amsterdamse Proeflokaal lam en asperges eten

Om de avond af te toppen krijgen we nog een dessert van schuim van witte asperges, crunch van witte chocolade, aardbeien, witte chocolade ijs en een gelei van munt. Het schuim is grandioos en de crunch ook. Het gelei en het ijs hoeven van ons niet. We schrijven het op en vertellen het aan chef Ricky. En die ging gelijk aan de slag met een vernieuwd dessert met asperges.

Wil je snoepen van de gerechten die wij voor jou hebben voorgetest en gefinetuned? Hop hop naar Het Amsterdamse Proeflokaal.

Reserveren bij Het Amsterdamse Proeflokaal kan hieronder

Het Amsterdamse Proeflokaal
Stadionplein 300
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt
Ontbijt | koffie | brunch | lunch | borrel | fijn terras | diner

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 7.00 uur tot 0.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Het Amsterdamse Proeflokaal

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Het Amsterdamse Proeflokaal 52.343600, 4.856100
Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Bord'Eau Amsterdam
Dit moet je een keer gedaan hebben: sterrenlunchen bij Bord’Eau

 Restaurant Bord'Eau in hotel l'Europe heeft een nieuwe chef. Read more

Sluiten