10 x wijnbars in Amsterdam

Wijntjes drinken, ik bedenk altijd wel een goede reden om dit te mogen doen. Het liefste in een wijnbar, zo eentje waar je je neus begraaft in de enorme wijnlijst en waar er een fijne buzz heerst. Ik kwam niet verder dan 10 wijnbars in Amsterdam. Waaaat! Dat is eigenlijk best wel weinig. We need more! Dit zijn ze dan, tien wijnbars om lekker aan wat druivennat te lurken.

Wijnbars Amsterdam West

Wester Wijnfabriek

Wester Wijnfabriek

Op het Westergasterrein vind je Wester Wijnfabriek. Een fijne wijnbar waar ze met name natuurlijke en micro-dynamische wijnen schenken. Je drinkt er van druivensappen met karakter en bijzondere smaken tot aan toegankelijke wijnen die lekker makkelijk wegdrinken. Zin om wat te nomnom-en? Op de borrelkaart staat vanalles: Zo hebben ze een Biologisch brood met bijvoorbeeld ganzenrilette, pizza’s van de grill, charcuterie, kaasplankjes en nog veel meer. Alles komt van (lokale) kleine producenten.
Meer over Wester Wijnfabriek

Barrica tapas wijnbar Amsterdam

Barrica Wine & Foodbar

Zodra je binnen loopt bij Barrica in Oud-West valt er een deken van gezelligheid over je heen. Aan de hoge tafels zit iedereen gezellig te drinken uit grote glazen en te knabbelen van tapas. Een knusse plek om wijntjes te drinken.
Meer over Barrica

Wijncafé Worst

Stiekem kom ik vooral voor de crimineel lekkere worsten van Wijncafé Worst (hun kreeftenworst is bizar goed), maar bij dit kleine en knusse wijncafé is het gewoon goed vertoeven. Ik kijk alweer uit naar de zomer waar je tot ‘s avonds laat wijntjes kunt drinken op hun cosy terras.
Bekijk de site

Wijnbars Amsterdam Centrum

Wijnbar diVino

Niet fancy, niet hip, maar gewoon een good old wijnbar, dat is Wijnbar diVino in de Jordaan. Wijndrinkers met een voorliefde van Italiaanse wijnen zul je hier met een stok moeten wegslaan. Op de kaart staan verschillende antipasti die je verblijf nóg wat leuker maken.
Meer info over deze wijnbar in de Jordaan

Wijnbar diVino is tot en met eind januari gesloten wegens een verbouwing, maar daarna kun je er weer terecht.

Bubbles and wines wijnbar Amsterdam

Bubbles & Wines

Champagne- en wijnbar Bubbles & Wines zit nieuw op de Nes. Er is volop gebruik gemaakt van de lengte van het pijpenlaatje. De sfeer is een beetje kil en de inrichting is niet helemaal mijn smaak, maar de bediening daarentegen is echt top. Snel, behulpzaam en super vriendelijk. Wie niet zit te wachten op een hele fles is er keuze uit maar liefst 55 verschillende wijnen die per glas worden geschonken.
Bekijk de site van deze wijnbar

Wijnbars Amsterdam Zuid

Wijnbar Boelen

Volgens mij noemt iedereen het de Wijnbar of Wijnbar Amsterdam, maar het heet Wijnbar Boelen. Iedereen kent het wijnbarretje op de hoek wel. En op de één of andere manier beland ik hier altijd in de zomer. Niet zo gek, want ze hebben een te gek terras in hartje Pijp. Je kunt kiezen uit 35 verschillende wijnen op glas of 100 verschillende wijnen op fles.
Bekijk de site

Wijnbar GlouGlou Amsterdam

GlouGlou Amsterdam

Alsof je in Frankrijk bent beland. Bij Wijnbar GlouGlou is het altijd bijzonder gezellig. Met een vin naturelle in de ene hand en een fijn borrelhapje in de andere is het goed vertoeven hier.
Meer over GlouGlou Amsterdam

Wijnbar Paulus Amsterdam

Wijnbar Paulus

Alleen al vanwege de inrichting is het dikke prima bij Wijnbar Paulus op de Ceintuurbaan. Naast dat het easy on the eyes is, heeft eigenaar Paul ook comfy fauteuilles en banken neergezet zodat je lekker onderuit gezakt kunt genieten van zijn verschillende wijnen en borrel bites.
Meer over Wijnbar Paulus

Wijnbars Amsterdam Oost

Thirty5ive Wine & Foodbar

Eigenaar en sommelier Simo heeft altijd wel wat fijne wijnen op de kaart staan bij deze mooie wine & foodbar op het Javaplein in Amsterdam Oost. Wil je ook wat happen? Daarvoor zit je goed bij Thirty5ive Wine & Foodbar.
Meer over Thirty5ive
Restaurant Gallizia Amsterdam

Gallizia

Gallizia op de Javastraat staat natuurlijk bekend om haar pasta’s, maar eigenaar Tom weet alles over Italiaanse wijnen die hij zelf importeert voor zijn wijnwinkel en natuurlijk voor zijn Italiaanse bar. Een ideale plek als je naast je wijntje ook een goed bord pasta of antipasti wilt snoepen.
Meer over Gallizia

Read previous post:
Wyers bar restaurant Amsterdam
Wyers Bar en Restaurant nieuw dit voorjaar

Wyers Bar en Restaurant, House Bar en Miss Louisa Coffee & Beignets nieuw deze zomer had de titel van dit...

Close