Uit eten met een waanzinnig uitzicht bij restaurant Nacarat

 

Restaurant Nacarat op het Rokin is het serieus fotogenieke nieuwe restaurant van Ron Blaauw op de bovenste verdieping van Hudson’s Bay. Via de lift van het Canadese warenhuis bereik je dit mooie nieuwe restaurant waar je je even in het Midden-Oosten.

Restaurant Nacarat mooiste uitzicht

Uit eten met waanzinnig uitzicht

Vooral wanneer je rond zonsondergang bij dit nieuwe restaurant binnenstapt kijk je je ogen uit. Het uitzicht over de Amsterdamse binnenstad is sowieso al subliem, maar als de zon aan het onderduiken is en de lucht oranje kleurt heb je vanaf het halfronde glazen dak een wel heel bijzonder uitzicht te pakken.

En dat is geen toeval, want restaurant Nacarat staat namelijk voor exact die warme oranje kleur die de zon krijgt als hij ondergaat en het restaurant is zo gebouwd dat je volop van de ondergaande zon kunt genieten.

Nacarat Amsterdam restaurant Rokin

Mezzes en dips bij restaurant Nacarat

Het hele concept van de smaken uit het Midden-Oosten en mezzes om te delen is dan wel allemaal het idee van de chef Ron Blaauw, Angelo Kremmydas (voorheen head chef bij Ottonlenghi) en Yaniv Lenga (hiervoor head chef bij Pastel in Tel-Aviv) hebben de dagelijkse leiding over de volledig open keuken van restaurant Nacarat.

Vanaf onze tafel hebben we zowel goed uitzicht over chef Kremmydas, die ons later vertelt dat hij half Grieks en half Nederlands is en dat Amsterdam hem wel bevalt (voor zover hij tijd heeft om van zijn nieuwe woonplaats te genieten), en zijn team.

Nacarat Amsterdam restaurant

De enthousiaste serveerster schenkt ons een champagne en een cava in en vertelt ons enthousiast over het concept: ‘Jullie krijgen eerst zes dips, daarna zes koude mezzes gevolgd door twee warme mezzes en een dessert.’

Brood met dips

Hoppa maar eerst pitabrood, flatbread en huisgemaakte kubaneh (een soort Joodse briochebrood) met tahini, tomatenwater en za’atar.

hoemoes eten Nacarat Amsterdam

Deze broodjes met dips staan op de kaart onder het kopje ‘Getting comfortable’ en ik snap hem wel, ze zijn een goede manier om je even lekker rustig te settlen en alvast een beetje warm te draaien voor de rest van de gerechten.

Brood met dips

En dan is het tijd voor het dipjesfestijn om op de bijzondere etagère plaats te nemen. We krijgen:

  • Hummus met kikkererwten musabaha en pijnboompitten;
  • een pompoensalade;
  • tzatziki met een klein beetje knoflook;
  • gerookte babaganoush met tahini en verse kruiden;
  • een dip van verbrande bosui, zure room en kersenazijn;
  • en een gegrilde rode pepers, feta en chilidip.

Bij het eten van sommige dips volgt een aha moment. Zoals bij de tzatziki die echt te gek is met een licht zure smaak en een lekkere dikke textuur en inderdaad niet teveel knoflook. En ook de hummus herkent mijn brein.

Nacarat Amsterdam restaurant mezzes Israelisch

Dip van verbrande bosui

Maar de dip van verbrande bosui is even schakelen in mijn bovenkamer. Je ziet een goedje dat qua kleur en structuur niet gelijk is thuis te brengen. Ik zou er wellicht iets van mislukte basilicum pesto in herkennen, maar verder dan dat kwam ik niet. En als je er een hap van neemt is het echt wennen. Het is bitter, ui-achtig en een tikkie zuur tegelijk. Ben je eenmaal gewend dan is het een gerecht om van te houden.

Nacarat Amsterdam restaurant Ron Blaauw

Als je net zoals ik fan bent van brood scheuren en lekker dippen, dan zit je bij restaurant Nacarat helemaal op je plek.

Nacarat Amsterdam mezzes

Koude mezzes om van te smikkelen

Maar we zijn er nog lang niet, want het is tijd voor de ronde van koude mezzes. Op de etagère belanden weer verschillende kommetjes. Dit keer gevuld met:

  • Pompoen met kardemomyoghurt, cashewnoten en koriander;
  • een salade van zeebrasem, gefrituurd pitabrood en zwarte tahini;
  • gepickelde Aegean sardines, chili en zeevenkel;
  • taboulleh, couscous van bloemkool en cranberry’s;
  • gebakken koolrabi, rucolasla en manourikaas;
  • geroosterde aubergine, saffraanyoghurt, basilicum en granaatappel.

Mjam dit samen van de bordjes eten bevalt ons wel. Met name de sardientjes en de zeebrasem zijn top.

 

Warme gerechten uit het Midden-Oosten

Terwijl we flink zitten te smikkelen realiseren we ons dat we halverwege ons diner zijn. Er komen gewoon nog twee gangen aan. Want na alle dips en koude mezzes zijn we nu aangekomen bij het warme deel van het diner. We mogen twee mezzes kiezen uit totaal zes gerechten. Wij zijn wel benieuwd naar de huisgemaakte shoarma van varkensvlees met tzatziki, sumak uien en gekonfijte tomaten en de ‘Jeruzalem mix’ dat bestaat uit kippenlevertjes, kippenhartjes en kippendijen, pittige tomatensalade en amba (een pickle van mango).

De shoarma is heel erg mooi gekruid en lekker zacht. De friszure tzatziki en de uien en tomaten zorgen voor de nodige zuurtjes en frisheid. Echt een heel erg fijn gerecht. De Jeruzalem mix vond ik niet fotogeniek genoeg, maar hij hapte wel heel erg goed weg. De verschillende kippenvleesjes zijn lekker mals en bijzonder goed om smaak. Zo goed zelfs dat ik heel even moet wennen, maar eenmaal gewend ben ik blij met onze keuze.

Hudson's Bay Nacarat Amsterdam

De kers op de taart is toch wel ons dessert van gerookte geitenkaasschuim, gekarameliseerde groene pistachenoten en krokante kadayif. Het dessert wordt geserveerd onder een stolp en om het geheel extra spectaculair te maken wappert de ober nog even wat extra rook onze kant op nadat hij de glazen deksel heeft opgetild. En ook al ben ik geen fan van desserts of zoet in het algemeen, deze schuim van geitenkaas gaat helemaal op.

Restaurant Nacarat Amsterdam Rokin

Want een top dessert en een te gekke afsluiter van een hele fijne avond met geweldige wijnen, gerechten die je bij blijven, bizar mooi interieur en super lieve bediening. Ik kom zeker terug.

Borrelen aan de bar

Het leuke aan Nacarat is dat je er de hele dag terecht kunt. ‘s Morgensvroeg is het een mooie plek om te ontbijten, ‘s middags kun je er lekker lunchen en ‘s avonds kun je goed dineren. En er is ook een mooie bar waar je lekker kunt borrelen. Dus ook als je geen zin hebt in een uitgebreid diner is het hier goed vertoeven. En alleen het uitzicht en de inrichting van het restaurant zijn al een reden voor een bezoek aan dit nieuwe restaurant aan het Rokin.

Restaurant Nacarat bar Amsterdam

Restaurant Nacarat
Rokin 49
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner

Openingstijden restaurant Nacarat:
Maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 23.00 uur

Fullscreen-Logo
Nacarat Amsterdam

loading map - please wait...

Nacarat Amsterdam 52.371376, 4.893215

Tags: Israelisch restaurant Amsterdam | restaurant Hudson’s Bay Amsterdam | restaurant Ron Blaauw

 

DutchEnglish
Read previous post:
Vegan Snack Shop Amsterdam
Vegan Snack Shop nieuwe vegan streetfood pop-up Amsterdam

 Vegan Snack Shop is de nieuwe vegan streetfood pop-up snackbar op het Beukenplein in Amsterdam Oost. Read more

Close