GIN NEO veklapt goddelijk recept oesters om zelf te maken

 

Wie weleens bij restaurant GIN NEO heeft gegeten, weet dat je een avond vol culinaire verrassingen te wachten staat. Chef en eigenaar Jin staat bekend om zijn experimentele gerechten en out of the box manier van koken. Tijdens een interview met Jin en zijn rechterhand Luke vertellen de mannen openhartig over hun verleden, passie en ambities met GIN.

GIN NEO’s favo dishes

Maar chef Jin kan meer dan je mind fucken met bizar lekkere combinaties. Zo zijn er een paar gerechten die al tijden gretig aftrek vinden en regelmatig hun weg terug vinden naar de menukaart. Wist je trouwens dat het menu van GIN bijna dagelijks verandert? Genoeg reden dus om regelmatig aan te schuiven en een vorkje te prikken, want geen dag is hetzelfde. Zo zou je op een dag zomaar deze knappe gerechten tegen kunnen komen:

Recept oesters GIN NEO

 

Recept oesters GIN NEO

Maar ook als je een keertje geen zin hebt om uit eten te gaan, kun je toch een beetje genieten van GIN. Jin deelt namelijk zijn populaire oesterrecept om thuis te maken. Het is wel handig als je weet hoe je een oestertje met openmaken (laten doen door de visboer kan natuurlijk ook).

Dus alstublieft, het befaamde oesterrecept á la Jin. Lekker met een bubbeltje of een wit wijntje ernaast 🙂

Recept oesters benodigdheden:

  • 4 oesters, Zeeuwse creuses/platte
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Mirin
  • 170 gram sushigember
  • 1 mespuntje lecite

Zo maak je de oesters met limoenvinaigrette

Stap 1: Maak de oesters schoon
Open de oesters met een oestermes en verwijder eventuele gruis. Zie hieronder hoe je oesters openmaakt.
Oesters openen zo doe je dat
Stap 2: Maak de limoenvinaigrette:
Rasp de schil van de helft van 1 limoen boven een kom. Halveer en pers de limoen uit. Voeg er vervolgens olijfolie aan toe en scheutje mirin (Japanse zoete kookwijn) aan toe. Roer alles even door.
Stap 3: Maak de gemberschuim:
Maal de sushigember in een hakmolen fijn en zeef het sap uit. Voeg de lecite toe en schuim het op door een staafmixer er schuin op te zetten.
Stap 4: Maak de oesters op:
Leg de oesters op het bord (je kunt eventueel wat rauwe rijst op het bord leggen of ijs zodat de oesters op hun plek blijven). Doe 1 theelepel van de vinaigrette over de oester heen. Schep wat van het bovenste van de gemberschuim over de oesters met vinaigrette heen en klaar is je oesterfeestje.
Toch liever genieten van de kookkunsten van GINs keukenteam. Hier vind je het restaurant:
GIN NEO
Noorderstraat 19 (Let op! Dit is een zijstraat van de Vijzelgracht en dus niet in de Jordaan!)
Amsterdam Centrum
Diner | terras
Reserveren bij GIN NEO kan hieronder

Fullscreen-Logo
GIN Neo Bistro & Wines

loading map - please wait...

GIN Neo Bistro & Wines 52.361422, 4.892413
DutchEnglish
Read previous post:
Taste of Amsterdam restaurant Bridges
Proeven van sterren bites van Bridges bij Taste of Amsterdam

Foodies waarvan het hart sneller gaat kloppen van smaaksensaties, Read more

Close