Recept met asperges: Ragout met gerookte zalm

 

Het is weer tijd voor de koningin der groenten. Een te gek recept met witte asperges is aspergeragout met gerookte zalm. Super lekker in een pasteibakje dat net uit de oven komt. Hmmm. Een makkelijk te bereiden gerecht, maar ook eentje die past bij het voorjaar.

Recept met asperges

Benodigdheden voor twee pasteitjes:

  • 4 dikke witte asperges
  • 1 liter water
  • 60 gram bloem (gezeefd)
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bieslook in super dunne ringetjes
  • Gerookte (wilde) zalm (in reepjes gesneden)
  • Pasteibakjes

Aspergeragout. Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
  2. Snijd 2-3 centimeter af van de onderkant van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller. Breng 1 liter water aan de kook. Wanneer het water kookt leg je hierin de onderkantjes en de schillen en kook je ze op iets lager vuur gedurende 12 minuten.
  3. Snijd de asperges in stukken tweeën en leg ze in het water bij de schillen en onderkantjes. Kook alles nog zo’n drie minuten.
  4. Vis de asperges eruit en snijd de stelen in stukken van 2 cm.
  5. Zet het vuur van de aspergebouillon laag en laat rustig pruttelen.
  6. Bak de pasteibakjes in zo’n 10-15 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
  7. Smelt de boter op laag vuur in een (steel)pannetje.
  8. Wanneer de boter is gesmolten (pas op, laat het niet verkleuren) gooi je in één keer de gezeefde bloem erbij. Roer dit met een pollepel in een paar minuten gaar tot een blanke roux.
  9. Schep er een beetje aspergebouillon bij en roer het tot een gladde saus. Giet er voorzichtig nog wat bouillon bij totdat je een ragout hebt. Roer de asperges er doorheen.
  10. Haal de pasteibakjes uit de oven. Zet ze op een bord, schep de aspergeragout erin, drapeer er wat gerookte zalm overheen en sprenkel er wat bieslook overheen en eten maar!

 

Read previous post:
Recept Chinese zwarte pepersaus
Recept lamsrack met Chinese zwarte pepersaus

 Ok ok je kent de pepersaus al. Deze retrosaus Read more

Close