Zelf poké bowls maken

Poké bowls zijn een beetje zoals de scheiding van Brangelina, je wordt ermee om de oren geslagen en het feit dat het er is missen is best knap. Ik hoorde er voor het eerst over zo’n drie maanden geleden. En ja zoals velen dacht ik ook dat het een soort van afgeleide was van de Pokémon Go rage, maar niets van dat. De poké bowl komt niet uit Japan, maar uit Hawaii en de enige strijd die je aangaat is met jezelf namelijk niet teveel snoepen van deze rauwe vis salade.

Aangezien de allereerste poké bowl restaurant in Amsterdam nog net niet geopend is (ja ja Poké Perfect komt eraan) besloot ik zelf maar poké bowls te maken. Twee varianten: Eentje met zalm en eentje met tonijn. Hieronder een recept voor beide bowls, so take your pick. En variëren mag natuurlijk 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 kleine pokébowls:

  • 200 gram sushirijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 150 gram verse (wilde) zalm
  • 150 gram tonijn
  • 1 theelepel suiker (basterd, palm of wat je wilt/hebt)
  • Bakje wakame
  • 4 noriblaadjes
  • 100 gram sojabonen
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Een klein handje fijngehakte verse korianderblaadjes
  • 1 bosui in ringen gesneden
  • 1 avocado
  • 4 radijsjes

Aan de slag:

De rijst preppen:

Spoel de rijst goed af en doe het in een pan met een dikke bodem. Voeg wat koud water toe zodat de korrels onder water staan en laat het zo’n 10 minuten staan. Voeg nog wat water toe en kook de rijst in zo’n 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rijstazijn en los hierin de suiker op en laat het vervolgens afkoelen. Giet het overtollige water af, roer nu voorzichtig het azijnmengsel door de rijst en laat de pan met de deksel erop even staan zodat het kan nagaren en laat de rijst goed afkoelen (in de koelkast).

Hakken en snijden:

  • Snijd de vis hoe je het wilt. Blokjes, plakjes, whatever het is jouw feestje.
  • Halveer de avocado door midden en verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in mooie plakken.
  • De radijsjes snijd je in plakken.
  • De bosui hak je in ringen (ook het groen)
  • De koriander hak je (inclusief de steeltjes) fijn

De poké bowls opmaken:

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder olie en/of boter bruin. And now the fun part: Je kommetjes dressen zoals jij wilt. Ik heb twee bowls met zalm en twee bowls met tonijn gemaakt.

Zo zagen mijn bowls eruit:

poke-bowl-zalm-salmon

Poké bowl met zalm

Ik was op zoek naar wilde zalm, maar de visboer had alleen gekweekte zalm. Ik heb me laten verleiden deze te gebruiken, maar ik vond hem redelijk plain van smaak. De volgende keer ga ik op zoek naar wilde zalm en probeer ik het opnieuw.

poke-bowl-tuna-tonijn

Poké bowl met tonijn

Zoals ik al zei: Go wild en varieer er lustig op los en maak er jouw feestje van.

Kun je maar geen genoeg krijgen van poké bowls? Bekijk nog meer poké bowl recepten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Seoul Food Koreaans
Wereldreis op de Kinkerstraat

Afgelopen zomer geen reisje gemaakt en er ook geen in het vooruitzicht? No worries, je kunt met de nieuw (en...

Sluiten