Recept voor larb moe een Thaise salade

Afgelopen april was ik weer eens in Thailand en daar ontdekte ik een niet normaal lekker gerecht: Larb moe. Dit is een gerecht uit het noorden van dit mooie land en is een vleessalade. Een lekker fris gerecht dat ook nog eens een smaakbom is. Hij komt in vele varianten. Mijn favoriet is de Thaise salade met varkensvlees. Deze is lekker vettig en is boordevol smaak, maar je kunt ook kiezen voor kip, rund of tofu. En het fijne is dat je met de juiste ingrediënten deze yummy salade heel gemakkelijk zelf maakt. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten

  • Sap van een twee limoenen
  • Een halve eetlepel vissaus
  • Snufje palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • Een theelepel chili flakes
  • 1 grote rode ui of twee kleintjes (fijn gehakt)
  • Een hand verse munt (alleen de blaadjes, grof gehakt)
  • Een halve hand verse koriander (blaadjes en stelen, grof gehakt)
  • 4 kleine bosuitjes (in ringen gesneden)
  • 300 gram varkensgehakt
  • 1 eetlepel Thaise sticky rice
  • 2 eetlepels olie
  • Een half handje Thaise basilicum (grof gehakt)

Zo maak je de larb moe

Stap 1: De paneer maken voor het vlees

  1. Verhit een koekenpan of hapjespan (doe er geen olie in).
  2. Als de pan heet is, gooi je de droge rijst erin en bak je het, terwijl je blijft roeren, goudbruin.
  3. Laat de rijst afkoelen.
  4. Maal het tot een poeder in een vijzel.

Stap 2: De larb maken

  1. Verhit een hapjespan of een wok. Doe er ongeveer 2 eetlepels olie in en rul hierin het gehakt.
  2. Voeg het rijstpoeder en de chili flakes toe en roer het goed om zodat al het gehakt een mooi laagje krijgt.
  3. Voeg de suiker, vissaus en het limoensap toe.
  4. Voeg de rode ui, de bosui, de munt en de helft van de koriander toe en roer nog even om.
  5. Proef de larb. Wil je het zouter, voeg dan wat vissaus toe. Wil je het zoeter, voeg dan wat suiker toe. Voor meer pit, nog wat chili flakes en hou je van een extra zuurtje, voeg dan nog wat limoensap toe.
  6. Schep de larb op een mooie schaal, garneer met de overige koriander en de Thaise basilicum.
  7. Serveer met gestoomde pandanrijst.
Read previous post:
Baut en Dreesmann centrum restaurant
Rockin’ the Rokin

Als een wervelwind raasde ik vorige week vrijdag met een aantal andere foodbloggers over het Rokin. Tijdens de City Guys...

Close