Eventtip van de week: Holland Dance Festival @ The Grand

Wow over een bijzonder culinair event gesproken. Holland Dance Festival doet het al jaren behoorlijk goed. Al zo’n dertig jaren verrassen ze dansliefhebbers met hun tweejaarlijks dansfestival. En zo nu en dan komen ze met bijzondere events, zoals dit culinaire event met dans. Afgelopen februari popten ze al op in de hoofdstad en nu zijn ze weer terug in Amsterdam! Wederom weer in The Grand. Ja dat te mooie hotel aan de Oudezijds Voorburgwal. En het leuke aan dit event is dat de dansers wel heel erg dichtbij komen. Het podium staat namelijk gewoon tussen de tafels. No worries, het dansen vindt tussen de gangen plaats dus je kunt gewoon in alle rust van de vier gangen smikkelen, je bestek neerleggen en full focus genieten van de danskunsten van de dansers van het Codarts Rotterdam. Dat wordt dus een avond vol met eten en dans.

Holland Dance Festival The Grand Sofitel

Vier gangen sterrendiner

En je krijgt niet zomaar een diner, je krijgt een vier gangen sterrendiner. Want het diner tijdens Holland Dance Festival @ The Grand wordt bereid onder leiding van Michelinchef Andrès Delpeut. Chef Delpeut ontving in 2000 zijn eerste Michelinster. Hij was destijds 26 jaar oud en stond in de keuken van Restaurant De Roggebot. Dus je kunt wel stellen dat hij kan koken.

Holland Dance Festival Andres Delpeut

Een paar maanden geleden mocht ik snoepen van zijn mooie gerechten in restaurant Bridges*. Chef Delpeut noemt zijn kookstijl “klassiek, traditioneel maar met internationale invloeden en een unieke twist; onverwachte combinaties die kloppen”. En ik kan je verklappen dat dit een avond van de gerechten van Delpeut eten gelijk staat aan een waar culinair festijn.

En je kunt dus genieten van dit viergangendiner met een ster terwijl je ook nog eens een te gekke dansvoorstelling voorgeschoteld krijgt voor €110. Dat kun je best wel heel erg bijzonder noemen. Wel goed om te weten: Bij Holland Dance Festival zit je aan een tafel van tien man, dus als je zelf met een kleinere groep gaat zit je dus met andere gasten aan tafel. Wil je liever je eigen tafel? Trommel dan meer vrienden op om mee te gaan en boek je eigen tafel.

Koop tickets voor het festival

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Iedere keer als ik in dit hotel ben kijk ik mijn ogen uit. Zo waanzinnig mooi. Wist je dat Koningin Bea zo’n 50 jaar geleden haar ja-woord gaf in de Raadzaal. En in deze poepie chique zaal vindt dus het culinaire dansevent plaats.

Holland Dance Festival dansfestival

De dansers van Codarts Rotterdam

Als je wat weet hebt van dans, dan zegt Codarts Rotterdam je vast wat. De voorstelling wordt namelijk door deze jonge dansers gedanst. En dat staat dus gelijk aan heel veel talent, maar ook heel veel verschillende dansstijlen. Wees niet verrast als je wereldberoemde repertoires van topchoreografen voorbij ziet komen. Maar natuurlijk passeren ook nieuwe choreografieën de revue.

Holland Dance Festival Amsterdam 2017

Waar en wanneer

Waar: Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, Oudezijds Voorburgwal 197 Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 3 november en zaterdag 4 november om 19.00 uur (de voorstellingen op 1 en 2 november zijn benefietdiners).

Bekijk de website

Kaartjes kopen Holland Dance Festival Amsterdam

Zin gekregen om naar het event te gaan? Koop dan gelijk tickets voor het dansfestival.

Tickets: € 110,- per persoon, inclusief viergangendiner en passende wijnen
Tafel: € 1100,- voor tien personen, inclusief viergangendiner en passende wijnen

DutchEnglish
Read previous post:
Mezcal Mexicaanse drank
Look book: Mezcal tasting

 Als ik een event moet uitroepen tot meest bizarre event van 2017 dan zou deze mezcal tasting die ik afgelopen...

Close