Bij deze champagnebar in de Pijp kun je ook een lekker vorkje prikken

 
Booking.com

Hennequin & To, de eerste champagnebar en restaurant van de Pijp, wordt gerund door Pascal Hennequin en Toby Mensink. Deze twee zijn zwagers van elkaar (Pascal ‘gaat met’ de zus van Toby) en de twee lijken een soort van gouden duo voor een horecazaak. Pascal zijn familie maakt al jaren champagne in uiteraard de champagnestreek en is ‘van het eten en de wijnen’, terwijl Toby gemaakt lijkt te zijn voor het horecavak. Bij binnenkomst creëert hij een soort van warm bad en hij babbelt er gezellig op los. Komt het aan op wijnadvies, dan staat Pascal te trappelen om je te helpen. In 2016 zijn ze Hennequin & To (een grappige samenvoeging van hun beide namen) gestart om de Hennequin champies van Pascals familie naar Amsterdam te halen en te introduceren bij verkopers van wijnen in het hoger segment en champagne.

Hennequin & To champagnebar en restaurant in de Pijp

En sinds begin dit jaar verkopen ze niet alleen champagne, maar schenken ze het ook in hun restaurant op de Ferdinand Bolstraat. Hennequin & To is eigenlijk meer dan een champagnebar, want je kunt er behoorlijk goed een vorkje prikken. Eerst een glaasje bubbels aan de bar en daarna aan tafel voor een uitgebreid diner met een Frans tintje. Maar aan de bar blijven hangen met nog meer bubbels (of wijntjes) of alleen binnenstappen voor een snelle hap kan ook.

Wij gingen voor een langere zit en lieten ons hun toppers voorschotelen. En dat waren:

Kikkerbillen met polenta en salsa verde. Een lekker fris gerecht om de avond mee te beginnen.

Steak tartare met een 63 graden ei en focaccia

Gravad lax, rode biet tartaar, oesterblad en tzatziki

Hennequin & To restaurant Amsterdam

Kalfszwezerik met whiskystroop, oesterzwammen en witlof

Wilde boerderijeend met een lak van steranijs en Aziatische noedels

Hennequin & To Amsterdam champagnebar

Hertenbiefstuk, mousseline, cantharellen en rode wijnsaus

De winnaars van de avond waren de steak tartare (die erg mooi op smaak was gebracht), de zalm met biet en tzatziki (blijft een gouden combi), de kalfszwezerik (erg bijzonder) en de hertenbiefstuk (mooie smaken en leuk gepresenteerd).

Hennequin & To Amsterdam restaurant bar

Zowel voor een lekker drankje doen als voor een vorkje prikken zit je goed bij Hennequin & To. Deze spot op de Ferdinand Bolstraat is een goeie om aan je lijstje om uit te proberen toe te voegen.

Dit zijn de leukste wijnbars van Amsterdam

Behoefte aan een stressvrije Kerst? Met deze tips kom je de Kerst zonder stress door.

Hennequin & To
Ferdinand Bolstraat 26
Amsterdam De Pijp | Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Borrel | diner | wijnbar

Openingstijden Hennequin & To:
Dinsdag tot en met woensdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
Donderdag tot en met zondag van 16.00 uur tot 1.00 uur

Error: a marker with the ID 469 does not exist!

 

Translate»
Read previous post:
The Dirty Chicken Club Amsterdam
Yes de openingsdatum van The Dirty Chicken Club is bekend

 Een tijdje geleden las je al op bySam dat er een nieuw funky chicken spot aan zit te komen: The Dirty...

Close