Green Grill & BBQ, grillkoning op het Leidseplein

 
Booking.com

Het Leidseplein geliefd door toeristen, gemeden door de Amsterdammer. Behalve voor een zwaar gevalletje midnight munchies na een feestje in de Paradiso of Melkweg heb je er gastronomisch ook niets te zoeken. Toch?

Nou, dat dacht ik dus ook. Ja dacht, want buiten de FEBO, Sumo en andere snacks-uit-het-vuistje-meuk is er toch nog hoop voor de foodies onder ons. Green Grill & BBQ heet dit restaurant dat alle falafels, McKrokets en kapsalonetjes doet vergeten.

Aan het Leidseplein

Ingeklemd tussen Café Reijnders en de Oesterbar zit deze ‘hidden gem’. Bij Green Grill & BBQ weten de koks wel raad met de sizzling plaat van de green eggs (ze hebben er twee!). En het is duidelijk dat deze twee groene Calimero look-alikes niet ter decoratie dienen. De enthousiaste koks zijn pas tevreden als de rook van de plaat komt en de poussins aan het spit een goudbruin knapperig velletje hebben.

Green Grill & BBQ Amsterdam restaurant Green Grill and BBQ restaurant Amsterdam Leidseplein green egg

Comfortabel zitten

Restaurant Green Grill & BBQ bestaat uit een bargedeelte beneden en een restaurantsectie boven. Compleet met een gezellige lange aanschuiftafel, een chef’s table, open keuken en uitkijk over het plein. Het restaurant heeft een gezellige grootte en er heerst een huiselijke sfeer.

Leuk aan Green Grill is dat ze zich niet laten verleiden tot de het-is-ontzettend-oncomfortabel-maar-wel-zo-hip-trend. Je zit niet op een plankje vol splinters alias ruw bankje en eet niet van een roestige golfplaat dat dient als tafel. Nee, je zit op comfortabele doorschuifbanken aan een tafel van fatsoenlijk formaat.

Green Grill and BBQ Leidseplein Amsterdam

BBQ-smaak in kwadraat

Ik ben gek op alles wat van de grill komt en laat hier nou werkelijk waar alles de heerlijke niet te evenaren rooksmaak van de barbecue hebben. Van de tomaten in de groene tomatensoep, de jalapenno’s, gamba’s, lamsrack, Baamsbrugse varken ribs, bavette tot aan een hele dorade. Een paradijs voor een BBQ-fanaat als ik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Green Grill and BBQ lekker eten

Vis en vlees van de grill

Of je nou een ware carnivoor bent die houdt van kluiven, een fervente garnalenpeller, een spaghettifanaat pur sang of een grote visliefhebber. They’ve got it all!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Green Grill and BBQ restaurant Amsterdam centrum OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heerlijk eten

Ik weet gewoon niet meer wat nou het aller lekkerst was. Ieder stukje vlees is mals en super sappig. De gamba’s zijn precies goed en vol smaak. De coquilles to die for. En het velletje van de poussin super krokant. Dat moeten we wel aftoppen met twee heerlijke desserts.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Green Grill and BBQ restaurant Amsterdam Leidseplein chocoladetaart

Top avond bij Green Grill & BBQ

Dat ui eten gaan meer is dan lekker eten alleen hebben ze bij dit restaurant zeer goed begrepen. Naast waanzinnig goed eten hebben ze gedacht aan sfeerverlichting, een lekker olijfolietje op tafel, ontspannen muziek en snelle en zeer vermakelijke bediening. Dik in orde dus.

Green Grill & BBQ
Leidseplein
Amsterdam Centrum
www.greengrillandbbq.nl

Twee bekende DJ’s openen nieuwe hotspot op de Wallen.

 

Leave a Comment

Read previous post:
Biomarkt Landmarkt opent Stadsmarkt in de Pijp

Ik ben een groot fan van de biologische markt Landmarkt in Amsterdam Noord. Tientallen vierkante meters vol met verse en...

Close