Gevulde eieren recept om zelf te maken

 

De deviled eggs van The Spotted Pig in the West Village zijn alom bekend. Dus toen ik afgelopen maand een maandje in New York City verbleef moest ik deze egg snack uiteraard proeven. Ik snapte wel waarom deze gevulde eieren zo populair zijn. De vulling is lekker pittig en een smaakbom en smelt op je tong.

Recept gevulde eieren

Geïnspireerd door deze eitjes besloot ik ze zelf te maken. Het fijne aan deze fingerfood is dat hij zo gemaakt is en totaal niet moeilijk is om zelf te maken. Kwestie van proeven, proeven en aanpassen naar je eigen smaak. Dus alsjeblieft een recept voor gevulde eieren die verslavend lekker zijn.

Benodigdheden gevulde eieren:

  • 4 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel bieslook (in flinterdunne ringen gesneden)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels mayonaise
  • 0,5 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Halve theelepel witte wijnazijn
  • Grove zoutvlokken (naar smaak)

Gevulde eieren, zo maak je ze:

  1. Zet een grote pan met water op en breng het water aan de kook.
  2. Wanneer het water kookt, leg je de eieren er één voor één met een lepel in.
  3. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  4. Laat ze schikken en afkoelen.
  5. Pel de eieren en halveer ze langs de lange kant met een schoon en scherp mes.
  6. Schep met een theelepel het eigeel eruit en doe het in een kommetje.
  7. Prak met een vork het eigeel fijn.
  8. Meng de mosterd, mayonaise, paprikapoeder, chilivlokken, olijfolie, zout, witte wijnazijn en de bieslook door het eigeel tot een gladde mousse. Proef je eivulsel en voeg naar smaak zout en/of chilivlokken toe.
  9. Leg de uitgeholde eitjes op een bord of schaal en vul de eitjes met de eimousse. Besprenkel met wat olijfolie, paprikapoeder, chilivlokkenen grof zee zout en je eitjes zijn klaar om op te eten.

Recept voor pasteitjes met aspergeragout en gerookte zalm

Read previous post:
Asperges ragout zalm recept
Recept met asperges: Ragout met gerookte zalm

 Het is weer tijd voor de koningin der groenten. Read more

Close