Insanely good at one food

 

Eigenlijk iets wat pizzeria’s, burgertentjes en frietkotten al jaren doen, je specialiseren op one thing and one thing only. In het buitenland zie je het veel vaker, tentjes die de hele dag niets anders doen dan noodles maken, of spots waar je in de rij staat voor je dat ene speciale voedselwaar. Oefening baart kunst right? En dus zie je ook steeds vaker in onze Mokum toko’s waar ze zich helemaal toeleggen op het maken van one single food, uiteraard met verschillende smaken en diverse varianten. Van Argentijnse empanadas tot aan killer hot dogs, dit zijn de spots met één foodsoort in de hoofdrol.

Pita Queen Amsterdam Market 33

Fancy broodje pita

Het broodje pita is het stadium van ordinaire shoarma pita allang voorbij. Anno 2016 is een broodje pita funky, veelzijdig en hartstikke culi. Bij Pita Queen in Market 33 op de Zuidas kun je bijvoorbeeld je tanden zetten in een pita met Peking duck. Zo yum! En vanaf januari strijkt Pita neer in de Foodhallen. Dit nieuwe concept is van de breinen achter Guts & Glory en Restaurant Breda.
Meer over Pita Queen

Ramen noodlessoep

Ik ben verslaafd aan ramen. Ik kan dit heerlijke Japanse noodlegerecht iedere dag wel eten. Bij Fou Fow Ramen op de Elandsgracht kun je dit gerecht happen en het fijne is dat het ook gewoon een te cute tentje is. De Japanse chef Taka maakt kick ass ramen noodles op de tweede verdieping van toko Dun Yong op de Wallen. Sapporo RAMEN SORA is net nieuw, ik heb hun ramen nog niet mogen proeven, maar ik heb er al goede verhalen over gehoord. Wordt vervolgd.
Meer over Fou Fow Ramen
Meer over Taka Japanese Kitchen

baires-argentijnse-empanadas-amsterdam

Argentijnse empanadas

De vitrine van Baires (hoek Bilderdijkkade en Kwakersplein) ligt vol met deze verse Argentijnse snacks. De huisgemaakte deeghapjes zijn gevuld met verschillende heerlijke dingen zoals tonijn met citroen en koriander hmmmm.
Meer over Baires

Bar Kauffmann Amsterdam West

Falafel

Denk je aan broodje falafel, dan denk je aan Bar Kauffmann. Bij deze relaxte funky spot in de Baarsjes kun je kiezen uit heel veel verschillende falafel varianten. Ben je meer een DIY’er? Je kunt ook je eigen falafel broodje samenstellen.
Meer over Bar Kauffmann

Clubkoffie Amsterdam Oost

Clubsandwiches

Probeer maar eens in één hap alle lagen mee te pakken. I dare you! De clubsandwiches bij Clubkoffie op het Krugerplein worden belegd met New Yorkse pastrami, juicy pulled pork en heel veel andere te gekke toppings. Perfect voor een middagje anti-kateren.
Meer over Clubkoffie

Poke Perfect Amsterdam

Poké bowl

De poké bowl is overgewaaid vanuit Hawaii en is een rauwe vissalade met gezonde sides zoals sojabonen, zeewier en meer. Bij Poké Perfect kun je deze trendy dish scoren. Je kunt kiezen uit hun specials of je eigen bowl customizen. Je kunt er ook neerploffen om rustig je poké bowl op te smikkelen, maar het is meer een afhaal en quick bite spot.
Meer over Poké Perfect

Onigiri Ya Japans Amsterdam

Onigiri

Ik had nog nooit van deze Japanse snack gehoord totdat ik bij Onigiri YA! op de Ferdinand Bol binnenstapte. Japanners schijnen deze snack 24/7 zo uit het vuistje te eten en nu hebben we in Amsterdam dus ook onzen eigen onigiri spot. De Japanse eigenaar maakt alle gevulde rijstbaaltjes helemaal zelf en met de hand (zo zijn ze het lekkerste) en je kunt kiezen uit verschillende smaken. Soms moet je snel zijn, want dan gaat één smaak retehard, maar no worries want hij maakt zo een verse voor je.
Meer over Onigiri YA!

Bulls and Dogs Van Woustraat Amsterdam de Pijp

Hotdogs

De hotdogs van Bulls & Dogs op de Van Woustraat zijn lekker juicy en komen in een yummy pretzel broodje. Variëren doe je met de verschillende toppings. Mjam! Bij the Fat Dog kun je de signature dogs happen van Ron Blaauw.
Meer over Bulls & Dogs
Meer over The Fat Dog

Gunthers Flammkuchen Foodhallen Amsterdam

Flammkuchen

Bij Gunther’s Flammkuchen in de Foodhallen weten ze wel hoe ze een flammkuche moeten bouwen. De bodems zijn super dun en knapperig en dan die heerlijke toppings, jawohl sehr toll.

Taco Cartel Mexicaans restaurant Amsterdam Zuid

Taco’s

De taco’s vliegen je om de oren bij Taco Cartel op de Van Woustraat in de Pijp. De maïstortilla’s worden getopt met de heerlijkste dingen en het leukste is natuurlijk alle smaken proberen.
Meer over Taco Cartel

Ben je in de buurt van de Foodhallen, pop dan even langs bij Taqueria Lima West, want ook hun taco’s zijn insane.

Donnies donner Amsterdam

Foto: Donnies Amsterdam

Döner

Op het Gerard Douplein in de Pijp struikel je over hongerige döner lovers die bij Donnies een broodje döner komen happen. Ook bij Donnies kun je je eigen tasty hap samenstellen.
Meer over Donnies

MOOK PANCAKES Amsterdam

Pancakes

Een flinke stapel fluffy pancakes met heel veel verschillende toppings om uit te kiezen, daarvoor schuif je aan bij Mook Pancakes op De Clercqstraat. Sowieso is het goed vertoeven bij deze stijlvolle en lichte zaak.
Meer over Mook Pancakes

Oh no misschien heb ik jouw favo one food spot wel gemist. Laat het me weten, dan ga ik dat natuurlijk snel testen!

DutchEnglish