Eet je slank met havermout

 

Er zijn veel voordelen aan het eten van havermout. Allereerst zitten de vlokken boordevol ijzer, magnesium, vitamines en mineralen. Daarnaast moet je lichaam veel moeite doen om havermout te verbranden waardoor je er lang energie van hebt en je minder snel honger krijgt. Nog een leuke bijkomstigheid is dat de vlokjes ook nog eens goed zijn voor je haar, nagels en huid. Dus zeker de moeite waard om je dag met een bord havermout te beginnen.

Stond een bord havermout vroeger garant voor een smaakloze maal, tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg recepten waardoor de droge vlokken zelfs lekker zijn. Mijn favoriet is dit powerontbijt: bananenyoghurt met havermout.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benodigdheden voor 1 portie:

  • Een halve banaan
  • 5 eetlepels havermout
  • 200 ml (magere) yoghurt
  • 1 eetlepel gojibessen
  • 2 eetlepels lijnzaadolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels chiazaad
  • honing naar smaak

Bereidingswijze:

Prak de banaan met een vork in een kommetje. Voeg hierbij de rest van de ingrediënten toe, roeren maar en eten maar.

Havermout is van nature glutenvrij, maar wordt vaak verwerkt met andere granen die gluten bevatten. Glutenvrije havermout is bijvoorbeeld te koop bij Ekoplaza.

Dit powerontbijt kun je ook lactosevrij eten door sojayoghurt of lactosevrije yoghurt te gebruiken in plaats van ‘gewone’ yoghurt.

Ook erg lekker en gezond: chocoladecake met havermout

Read previous post:
Nieuwe hotspot in het Vondelpark Vondelpark3
Vondelpark3 open vanaf 24 maart

 Verdrietig werd ik ervan toen het filmmuseum het Vondelparkpaviljoen verliet. Daar gingen de filmpjes in de buitenlucht tijdens zwoele zomeravonden....

Close