Dutch Weed Burger Joint nieuwe vegan burger spot in West

 

Dutch Weed Burger Joint shined binnenkort op de hoek van de Nicolaas Beetsstraat en de Hasebroekstraat. Voor de niet Westsiders onder ons, dat is dus een zijstraat van de Kinkerstraat in Amsterdam Oud-West.

Dutch Weed Burger Joint

En zoals de naam al enigszins verraadt, het gaat hier om een heuse locatie van de bekende Dutch Weed Burger. Ja je weet wel die burger gemaakt van zeewier die je misschien al eens op een (food)festival tegen het groene lijf bent gelopen. Deze super gezonde burger is nu al te happen bij verschillende horecazaken in Amsterdam, maar nu krijgt de weed burger dan eindelijk zijn eigen vaste spot om te stralen.

Dutch Weed Burger gezondste hamburger

Volgens The Dutch Weed Burger henzelf heb je met hun veganburger één van de gezondste burgers ter wereld te pakken. De patty is namelijk gemaakt van zilte sojasnippers en royal kombu (een powerful winterwier). De knapperige bun zit bomvol chlorella, een eencellige groenalg dat barst van de goede eiwitten en omega vetzuren. Tel daarbij op de romige weed sauce van de frisse zomerwier zeesla en je hebt een powerburger te pakken. Blijkbaar wordt zeewier het nieuwe groene goud genoemd. Why? Omdat dit groen eten goed is voor je lichaam én de aarde. Dus good food it is.

Vegan, vega, kosher en halal burger

Omdat de Dutch Weed Burger bestaat uit al dat groen is de burger 100% plantaardig en daarmee dus helemaal ok voor vega’s en vegans en is het ook nog eens kosher en halal.

Dutch Weed Bites en Dutch Weed Dog

Maar als je denkt dat je alleen een weedburger bij Dutch Weed Burger Joint kunt happen heb je het mis. Want naast deze vegan burger tovert deze nieuwe vegan food spot in Amsterdam Oud-West ook knapperige weed bites voor je uit het hete vet. Smaakbommetjes die je dipt in de speciale zoetzure Weed Sauce.

En er is nog meer vegan goodness: The Dutch Weed Dog. Een hotdog gefabriceerd uit kombu flakes en smoked chipotle en getopt met rode zuurkool, gefrituurde uitjes, pickles, bbqsaus en groene algen mosterd. Man man man als dat geen fijne smaakbommetje in je mond veroorzaakt weet ik het ook niet meer.

Opening Dutch Weed Burger Joint

Wanneer we naar deze nieuwe burger en more spot kunnen om onze buik te vullen met yummie weed food? Op hun Facebookpagina staat dat ze in juni hun deuren openen, dusss nog maar één maand totdat het zover is!

Geen zin om te wachten tot juni? Bij deze foodspots hap je nu al een Dutch Weed Burger (of bagel)

Dutch Weed Burger Joint
Nicolaas Beetstraat 47
Amsterdam West | Oud-West
Diner | burger | vegan | vega

Fotocredits: The Dutch Weed Burger

Openingstijden Dutch Weed Burger Joint:
Volgen snel

Fullscreen-Logo
Dutch Weed Burger Joint

loading map - please wait...

Dutch Weed Burger Joint 52.365945, 4.865390

 

 

Read previous post:
Bar Fisk Israelisch eten
Bar FISK is open en ik mocht hem testen

 Bar FISK is nu voor het echie open. Dinsdag draaide de nieuwe visbar in de Pijp Read more

Close