De Foodbucketlist voor 2015

 

Het jaar 2015 is nog maar net begonnen, maar er zijn alweer volop nieuwe hotspots om op je bucketlist te zetten. De spots op de Foodbucketlist 2015 zijn hotter dan hot en nieuwer dan nieuw. Dus nèt open of nog volop in de steigers en binnenkort open.

Binnenkort open in Amsterdam

PRESSROOM Amsterdam

Ooit de thuisbasis van de Nederlandse krant “De Tijd” en vanaf deze lente het nieuwe onderkomen van restaurant PRESSROOM Amsterdam. Ontbijten “new style”, lunchen en dineren met kleine gerechten om te delen, koffieleuten met een lekker gebakje of cocktails nippen.
facebook.com/pressroomamsterdam

Restaurant Pressroom Amsterdam centrum nieuw

Pop-up restaurant Staets

Van het ene pop-up restaurant (Foyer) naar het andere pop-up restaurant in het Felix Meritis op de Keizersgracht. Tijdelijk restaurant Staets opent binnenkort haar deuren en ik wacht vol spanning af wat ze ervan gaan maken.
facebook.com/staetsamsterdam

 

San George Amsterdam

Binnenkort opent er een nieuwe telg van de Georgefamilie op de Stadhouderskade: SanGeorge  Dit keer geen burgers (George Bistro Bistro), maar Italiaanse gerechten. Ik wacht met smart!
sangeorge.nl

San George nieuw Italiaans restaurant Amsterdam centrum

Happyhappyjoyjoy

De bekende chef van tv Julius Jaspers opent een Asian streetfoodrestaurant op de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. De oosterse snacks gaan al vanaf 5 euro per stuk over de toonbank. Eind april gaat deze nieuwe hotspot open. Gezien de betrokkenheid van IQ Creative mogen we best wat verwachten van het interieur. Als je van Aziatische lekkernijen houdt zit je goed bij Happyhappyjoyjoy.

BAUT Zuid

Het succesvolle pop-up restaurant BAUT aan de Wibautstraat pakt eind maart haar potten en pannen in om ze vervolgens in de oude Citroëngarage aan het Stadionplein weer uit te pakken. Dus wil je de culinaire creaties van chef Michel van Eerde niet missen, dan is de oude garage/showroom in Amsterdam Zuid waar je moet zijn.
bautamsterdam.nl

BAUT Zuid Amsterdam nieuw

 

Brasserie Frans

Bar restaurant The Dutch Co. op de Frans Halsstraat wordt omgedoopt tot Brasserie Frans. De hamburgers vliegen eruit en er komen mooie Franse gerechten op de kaart. De nieuwe je ne sais quoi bar restaurant zal eind februari een nieuwe Franse wind door de Pijp laten waaien.
Facebook.com/brasseriefrans

Brasserie Frans nieuw restaurant de Pijp Amsterdam

Open en klaar om te testen

Nevel

Ricardo van Ede laat zijn stoere kookkunsten zien in het nieuwe restaurant Nevel op het Westerdok in Amsterdam West. Dit restaurant zou zomaar dé hotspot van 2015 kunnen worden en daarom dus terecht een plekje op de Foodbucketlist van 2015.
Lees meer over Nevel Amsterdam.

Restaurant Nevel Amsterdam Westerdok Ricardo van Ede

Guts & Glory

De mannen van het nieuwe restaurant Guts & Glory op de Utrechtsestraat hebben het lef om eens wat anders te proberen. Ieder half jaar speelt een ander dier de hoofdrol op de menukaart. Hierbij wordt geen enkel nieuwe kooktechniek – hoe vreemd of ongewoon – geschuwd en wordt zoveel mogelijk van het dier gebruikt in de gerechten. Guts & Glory is sinds eind januari geopend.
Lees meer over Guts & Glory.

Guts and Glory Amsterdam nieuwe hotspot restaurant Utrechtsestraat

 

ADAM

Een nieuw restaurant waar klassiek Franse gerechten je om de oren vliegen en je kunt genieten van de prachtig uitgevoerde gerechten in een no-nonsense sfeertje.
Lees meer over het formidabele restaurant ADAM.

Restaurant ADAM Amsterdam nieuw restaurant

JD William’s Whisky Bar

Een hele relaxte bar restaurant in de Jordaan. Perfect voor whisky liefhebbers, maar ook een erg fijne plek voor whisky leken zoals ik zelf. Naast whisky, cocktails en andere drankjes hebben ze bij JD William’s Whisky Bar ook erg lekker eten zoals sticky spareribs en taco’s gevuld met Koreaanse rib-eye en mango
Lees meer over JD William’s Whisky Bar.

JD Williams Whisky Bar Amsterdam centrum Prinsenstraat

Frits

Bij Frits Amsterdam op de Jan Everstenstraat (hoek Mercatorplein) wordt er vrolijk bier getapt en vliegen de sappige burgers de keuken uit. Vooral de Smoky burger is finger licking good! Tip: Neem er de huisgemaakte frietjes bij.
Ik heb Frits Amsterdam getest, Lees mijn review.

Frits Amsterdam burgers bier Baarsjes Jan Evertsenstraat west

Morgan & Mees

Dit waanzinnig mooie hotel is ideaal voor een uitgebreide lunch of een borrel in stijl. Zowel het stijlvolle restaurant als de chille bar zijn de moeite waard. Fijne bediening, heerlijke broodjes en goede drankjes. Meer heb je toch niet nodig? Ik ben in ieder geval fan van Morgan & Mees! En daarom krijgt het een plek op de Foodbucketlist.
Lees meer over Morgan & Mees.

Morgan en Mees Amsterrdam hotel centrum restaurant bar

 

Tingis

Bij Tingis eet je traditionele gerechten gemaakt door de moeder van de enthousiaste eigenaar. Een heerlijk en gezellig restaurant op de de Clercqstraat in Amsterdam Oud West.
Lees meer over Tingis.

Café restaurant Venster 33

27 maart opent Café restaurant Venster 33 op de Eerste van der Helststraat in de Pijp Amsterdam. Hun belofte: Bevlogen, brutaal, creatief en een tikje ondeugend.
venster33.nl

Venster 33 nieuw restaurant Amsterdam Pijp

Dit was het voor nu, maar uiteraard zullen er nog meer leuke nieuwe restaurants, café’s, bars en hotspots op de lijst komen dit jaar. Dus hou de site vooral in de gaten.

DutchEnglish