Makkelijk recept voor Oosters stoofpot met aubergine

 

Dit Chinees recept voor aubergine stoof is eigenlijk een combinatie van de stoofpotjes en de gevulde aubergine die ik regelmatig bij Chinese restaurants eet, met een vleugje van een aubergine stoofpot die ik ooit at op mijn reis door Vietnam. Wat ik zo fantastisch vind aan aubergine stoven is dat het een groente is dat werkt als een spons. Het zuigt alle heerlijke smaken op en daarnaast vind ik de textuur van gestoofde aubergine heerlijk. Zacht van binnen terwijl het haar vorm houdt. Heerlijk!

En dit Aziatisch recept is super makkelijk en zoals de meeste Chinese gerechten zo op tafel. Een beetje snijden, laten pruttelen en je hebt een vers en smaakvol Oosters stoofgerecht op tafel. En natuurlijk kun je er je eigen draai aan geven door er bijvoorbeeld rauwe taugé bovenop te gooien of er shiitake bij te doen of het Aziatisch recept gewoon zo maken zoals hieronder.

Als je vlees mist, dan kun je ook (varkens)gehakt rullen en dit erbij doen. Het is aan jou. Dit is overigens geen vegetarisch recept omdat er vissaus en oestersaus in gaat.

Benodigdheden Chinees recept aubergine stoofpot:

  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • 1 rode ui (gepeld en in grote stukken gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geplet en fijn gesneden)
  • 2 tomaten (in grove stukken gesneden)
  • 1 citroengras (gekneusd)
  • 1 bosui (in dikke ringen gesneden)
  • 2 aubergines (in grote blokjes of reepjes, net wat je leuk vindt)
  • 1 rode chilipeper (in dunne ringen gesneden)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Gemalen zwarte peper naar smaak
  • Handje Thaise basilicum
  • Handje koriander
  • 1 theelepel five spices poeder

Aziatisch aubergine stoofpotje, zo maak je het

Verwarm een (stoof)pan en giet de olie erin. Doe de knoflook en de rode ui in de olie en fruit het iets aan totdat het gaat geuren (niet bruin laten worden, anders wordt de knoflook bitter). Doe de tomaten erbij en doe twee theelepels water erbij en roer het even om. Laat het geheel even twee minuutjes pruttelen. Doe de vissaus en suiker erbij en roer alles goed door. Doe de aubergine erbij en een kopje water. Doe de rest van de vissaus, de oestersaus, five spices poeder en suiker erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de chilipepertjes en citroengras toe en laat alles even 7 minuten pruttelen. Het is klaar als de aubergine zacht is. Verwijder de citroengras.

Lekker met gestoomde witte rijst en garneer je Aziatische aubergine stoofpot met  Thaise basilicum, koriander, bosui en chili pepertjes.

Man man chi.

Bekijk nog meer handige recepten.

DutchEnglish
Read previous post:
Nieuwe restaurants Amsterdam open
10x nieuwe food & drinks spots in Amsterdam

Je dit weekend vervelen is geen optie. Read more

Close