Aziatisch recept oosterse mosselen

Mosselseizoen is weer begonnen en betekent weer volop kans om deze heerlijkheden uit de zee te knabbelen. Terwijl ik niets heerlijker vind dan ergens een mosselpannetje met friet te eten, ben ik ook fan van mosselen op Aziatische wijze. Een te lekker mosselgerecht dat mijn moeder altijd maakte toen ik klein was. Het is een gerecht met mosselen, tausi (gefermenteerde zwarte boon), knoflook en rode peper. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor mooie smaken dit gerecht heeft. En dit Aziatisch recept voor oosterse mosselen is helemaal niet moeilijk. Het is eigenlijk zo gepiept en weer een mooie gelegenheid om een zelfgemaakt Chinees gerecht op tafel te zetten. Dus als je eens een keer zin hebt in Aziatische mosselen, dan zou ik zeggen probeer dit recept eens.

Aziatisch recept oosterse mosselen, de benodigdheden:

De meeste Aziatische ingrediënten voor dit Chinese gerecht kun je in de gewone supermarkt krijgen, alleen voor de gefermenteerde zwarte bonen zul je even naar de Chinese toko moeten.

Dit Aziatische recept is voor twee personen

  • 0,5 kilo mosselen
  • 1 eetlepel gefermenteerde zwarte bonen (gewassen, uitgelekt en grof gehakt)
  • 1 teentje knoflook (geplet en fijngesnipperd)
  • 1 halve rode peper (gehalveerd, ontdaan van zaadjes en in ringen gesneden)
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 hele bosui (in ringen gesneden, neem ook het groen mee)
  • 1 sjalotje (in ringen gesneden)
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • Wok of hapjespan met deksel

Recept oosterse mosselen, zo maak je het:

Was de mosselen goed met koud water en gooi de kapotte schelpen weg. Verhit wat olie in een wok of hapjespan op hoog vuur. Doe de knoflook, de zwarte bonen en het sjalotje erbij en bak totdat het geurt maar niet verkleurt. Gooi de mosselen en de rode peper erbij en schep alles even goed om. Doe er een eetlepel water bij en zet het vuur iets lager en doe de deksel erop zodat de mosselen gaar stomen in een paar minuten. Als de schelpen van de mosselen openstaan zijn ze klaar. Doe de sojasaus, oestersaus, suiker en de helft van de bosui erbij en schep nogmaals goed om.

Recept oosterse mosselen Aziatisch koken

Je oosterse mosselen zijn klaar om opgediend te worden! Eet smakelijk.

 

DutchEnglish
Read previous post:
Stroopwafelwinkel Amsterdam
Eerste stroopwafelwinkel nieuw in Amsterdam

 Een stroopwafelwinkel, huh die was er toch allang of niet? Read more

Close